Skötselråd


soft sole

Bobux soft soles är tillverkade av ett ekologiskt läder som helt naturligt låter fötterna andas och växa utan begränsning. Och precis som fötterna så behöver även Bobux vårdas med kärlek och omsorg. För att bibehålla Bobux toppenkvalité så ska tofflorna enbart användas inomhus och man bör undvika skrovliga underlag. För extra lång livslängd - håll dina Bobux rena och vårda dem enligt anvisning. 


rengöring... Tvätta regelbundet ovansidan på dina Bobuxtofflor med en fuktig trasa eller en godkänd rengöringsprodukt för lädervård som finns att köpa i de flesta skobutiker. Om tofflorna blir blöta, låt dem torka långsamt och undvik element och torkskåp. Torktumla inte!

lädervård... För att återfukta lädrets ovansida används ett vanligt impregneringsmedel. Ett alternativ som med fördel kan användas är bivax. Det är ett ofarligt och giftfritt alternativ som hjälper till att bibehålla lädrets naturliga oljor. För vi vet att Bobuxtofflor ofta hamnar i den lilla munnen.

Om sulan blir lite blank efter ett tag kan du rugga upp den med en mockaborste.


Step up och i-walk

Barnskor tenderar att slitas ut speciellt vid tårna och särskilt mycket nöts de om de är för små. Med hjälp av speciella läderrengöringspreparat tas envetna fläckar bort. Efter rengöring putsas skorna med skopolish eller skokräm för att dölja märken och fläckar, bibehålla färgen samt tillföra ett skyddande lager för regn och spill. 


rengöring... Använd en mjuk trasa och tvätta försiktigt bort all lös smuts. Om nödvändigt, tvätta försiktigt med fuktig trasa eller rengöringspreparat. Låt alltid blöta skor torka naturligt och undvik att torka på element eller i torkskåp. Torktumla inte!

Nubuck och mocka är olika typer av läderkvalitéer. Nubuck påminner om mocka men är framställt av skinnets utsida och slipad för att bli matt. Mocka och nubuck rengörs effektivt med en speciell mockaborste, slipkloss, rengöringsduk och schampoo för mocka/nubuck. Slipa extra på fläckar och blanka partier. 

putsning och skydd... För att återställa lädrets nyoljade utseende och karaktär används ett impregneringsmedel. Bivax är ett bra naturligt alternativ som med fördel kan användas på de flesta läder och nappasorter. Testa alltid till en början på en mindre yta och följ noggrant instruktionerna på förpackningen.


Vid frågor om skötsel eller passform kontakta oss på Caniche så hjälper vi dig!